SandandStone.nl SandAndStone.nl Sand Stone 4x4 reizen

Sand and Stone | 4x4 reizen
Sand and Stone | 4x4 reizen
Sand and Stone | 4x4 reizen
Sand and Stone | 4x4 reizen
Sand and Stone | 4x4 reizen
Vorige Volgende

Reizen

Op deze pagina vindt u de 4x4 reizen die wij aanbieden. Per reis proberen wij u een indruk te geven d.m.v. een stuk tekst. Op de knop Lees meer, kunt u klikken om meer informatie te lezen over de reis. Indien u nog meer vragen heeft, aarzel dan niet en neem contact met ons op.Tunesiƫ


Deze reis start in Genua (Italie). Hiervandaan gaan we per luxe ferry naar Tunis. Aan boord zijn ruime hutten met eigen douche en toilet. De maaltijden zijn uitgebreid en goed verzorgd.

 

Een goede voorbereiding dus voor het avontuur dat in TunesiĆ« al direct begint. We maken kennis met het onbekende Tunesie, dat van de ongerepte natuur, de onafzienbare plantages met dadelpalmen en vijgenbomen en de historische steden. We komen langzamerhand in het ruige berggebied langs de grens met Algerije en zien de eerste kamelen!

 

Ongemerkt naderen we het gebied dat we kennen als de Sahara. Misschien zien we onze eerste Fata Morgana al, want we moeten eerst door het droge zoutmeer Chott El Jerid. 

Nu komt het er op aan om de lessen terreinrijden in de praktijk te brengen. De bodem van het meer lijkt vlak en hard maar je kunt er gemakkelijk in de problemen komen. 

Na het zoutmeer komen we in de oase van Douz, de laatste mogelijkheid om nog te genieten van luxe en comfort. We slapen nog eenmaal in een echt bed in een luxe hotel en laten ons verwennen in een thermaal bad. De komende dagen moeten we het zonder stromend water, electriciteit en telefoon stellen. We krijgen er echter veel voor terug: avontuur en spanning!

 

Flessen water worden ingeslagen, de brandstoftanks gevuld, lokale gids en kok arriveren en vanaf dat moment laten we de bewoonde wereld achter ons.

Als het even kan laten we de tracks en sporen links liggen en kiezen we onze eigen weg. 

We reizen als 'berbers', trekkend van bivak naar bivak, leren van de natuur en gaan op in de omgeving. 

 

Toch leiden we een luxe leven: de koks bakken ieder morgen vers brood en schotelen ons, ondanks de primitieve omstandigheden, elke avond een heerlijke maaltijd voor. Het uitzicht is fantastisch en de rust is weldadig. 

 

Toch is het heerlijk om na zes dagen in de woestijn weer terug te zijn in de beschaving. Het zand van je af te kunnen spoelen onder een krachtige douche en te slapen in een comfortabel bed. Maar wel in stijl, want de slaapkamers van het hotel waar we verblijven zijn uitgehouwen in een rotswand, verzonken in het landschap.

 

De terugreis voert langs historische plaatsen en mooie bezienswaardigheden. Op de boot is er tijd genoeg om na te praten over de bijzondere reis en al vast foto's te kijken. Misschien ontstaat al een plan voor een volgende reis....


reisinformatie:


inbegrepen: reisbegeleiding, technische ondersteuning, instructie, 4 overnachtingen in comfortabele hotels, 8 overnachtingen op camping of in bivak, overtocht Genua-Tunis (incl. hut) v.v., maaltijden.

niet inbegrepen: 

brandstof, consumpties, excursies, verzekeringen, repatriering, vaccinaties.Vorige pagina

De ICT Prins