Onvergetelijke avonturen
Reizen op maat
Leer onder begeleiding terrein rijden
Mooie vergezichten
Uitdagende routes
Beleef de sneeuw
Ervaar de lokale bevolking
Een vertrouwd team
Avontuurlijke 4x4 reizen

4x4 reis: Tunesië

Het tweeweekse avontuur start in Genua, Italië. Hiervandaan gaan we per ferry naar Tunis. Alle documenten worden voor uw geregeld. Aan boord van de ferry heeft u een ruime hut en eigen douche en toilet. De maaltijden zijn uitgebreid en goed verzorgd.

In Tunesië maken we kennis met de ongerepte natuur, de plantages met dadelpalmen en vijgenbomen, de historische steden en karakteristieke markten. Langzamerhand zakken we af naar het ruige berggebied en zien we de eerste kamelen! 

Ongemerkt naderen we het gebied dat we kennen als de Sahara, Grand Erg. We steken het droge zoutmeer Chott El Jerid over, waar we misschien wel onze eerste Fata Morgana zien. We kunnen gelijk de lessen terreinrijden in de praktijk brengen. De bodem lijkt vlak en hard, maar je kunt er gemakkelijk in de problemen komen. Na het zoutmeer naderen we de oase in Douz. Hier kunnen we nog een laatste keer genieten van luxe en comfort. We slapen nog eenmaal in een echt bed en laten ons nog even verwennen.

De komende dagen moeten we het gaan doen zonder stromend water, elektriciteit en telefoon. We krijgen er wel veel voor terug: avontuur en spanning!

Vorige slide
Volgende slide

U krijgt voor dat we de Sahara in gaan alle aandachtspunten uitgelegd en instructie om veilig en ontspannen te kunnen rijden in het zand.

We slaan flessen water in, de brandstoftanks worden gevuld, de lokale gids en kok arriveren en vanaf dat moment laten we de bewoonde wereld achter ons. We zullen de tracks en sporen links laten liggen en kiezen onze eigen weg. We reizen als ‘berbers’, trekkend van bivak naar bivak, leven van de natuur en gaan op in de omgeving. 

Toch leven we een luxe leven: de koks bakken iedere morgen vers brood en schotelen ons, ondanks de primitieve omstandigheden, elke middag en avond een heerlijke maaltijd voor. Het uitzicht is fantastisch en we luisteren naar de stilte…

Na zes dagen in de woestijn is het toch wel heerlijk om weer terug te zijn in de beschaving. Het zand kun je weer van je af spoelen onder een krachtige douche en je kunt weer slapen in een comfortabel bed. Dit gebeurt wel in stijl, want de slaapkamers van het hotel waar we verblijven zijn uitgehouwen in een rotswand, verzonken in het landschap. Zoals de bewoners van Matmata leven.

De terugreis voert langs historische plaatsen en mooie bezienswaardigheden. Op de boot is er tijd genoeg om na te praten over de bijzondere reis en alvast wat foto’s te bekijken. 

Misschien ontstaat al een plan voor de volgende reis…

Reisinformatie:

Inbegrepen: reisbegeleiding, technische ondersteuning, instructie, 4 overnachtingen in comfortabele hotels, 8 overnachtingen op camping of in bivak, drinkwater in de Sahara, retour overtocht Genua-Tunis (incl. hut), maaltijden.

Niet inbegrepen: brandstof, consumpties, eventuele excursies, verzekeringen, repatriëring, vaccinaties.